logo-white

ESA åpner sak mot Widerøe

EFTAs overvåkningsorgan ESA har åpnet formell sak mot Widerøe’s Flyveselskap AS for å undersøke nærmere om det norske flyselskapet har brutt konkurransereglene i EØS-avtalen.

Widerøe betjener flyruter i Norge med forpliktelse til offentlig tjenesteytelse (FOT-ruter) fra en rekke regionale flyplasser. Av sikkerhetsmessige årsaker er et spesialutviklet innflygingssystem (kalt SCAT-1) installert på mange av de lokale flyplassene i Norge. På flyplasser hvor dette systemet er installert, er det et krav at flyene har installert SCAT-1-utstyr ombord for å kunne operere de aktuelle FOT-rutene. Dagens beslutning innebærer at ESA vil undersøke nærmere om Widerøe kan ha misbrukt en dominerende stilling i strid med EØS-avtalens artikkel 54 ved å ha nektet å  levere en vesentlig komponent av dette systemet til andre operatører og dermed begrenset tilgangen til markedet.

- Beslutningen om å åpne sak betyr ikke at ESA har funnet det bevist at det eksisterer brudd på konkurransereglene, og den sier ikke noe om det endelige utfallet av etterforskningen. Dette betyr kun at ESA vil fortsette med en mer omfattende undersøkelse i saken“, understreker avdelingsdirektør Gjermund Mathisen.

Bakgrunn

ESA gjennomførte en uanmeldt kontroll hos Widerøe i juni 2014. En stor mengde materiale ble samlet inn, både i form av dokumenter og elektroniske data. Det er dette materialet som ESA har gjennomgått og som vil bli gjenstand for videre undersøkelser sammen med annet materialet i saken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

Drømmebryllup på Malta

(pressebilde: visit flandern/related.dk)

Familieferie i Flandern

(Foto: Skara Sommarland)

40-årsfirande Skara Sommarland öppnar 25 maj

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia

(Foto: Davy Byrnes/Dublin City)

Utforsk Dublin i fotsporene til Leopold Bloom under årets Bloomsday Festival