logo-white

Avinor har overtatt lufthavnoperatøransvaret for Andøya

Operatøransvaret for Andøya lufthavn ble idag, mandag 1. august, overført fra Luftforsvaret til Avinor. Dette skjer etter avtale mellom Samferdselsdepartementet og Forsvarsdepartementet.

Fly - innflyvning - Sola - november 2018
Avinor har overtatt operatøransvaret for flyplassen på Andenes (ill.foto: ©otoerres)

Bakgrunnen for at Avinor overtar lufthavnoperatøransvaret, går tilbake til Stortingets behandling av Langtidsplanen for Forsvaret i november 2016, der det ble besluttet at Andøya flystasjon skulle utfases, og at Forsvarets overvåkningsfly skulle ha base ved Evenes. Avinor fikk i oppdrag fra Samferdselsdepartementet i oktober 2022, å starte arbeidet med å overta driftsansvaret for Andøya lufthavn, Andenes.

– Etter en prosess mellom vår eier, Samferdselsdepartementet, og med Forsvarsdepartementet, står Avinor klar til å overta lufthavnoperatøransvaret ved Andøya lufthavn fra i dag, 1. august, sier Anders Kirsebom, konserndirektør for Divisjon Regional Lufthavner i Avinor.

Les også: Avinor overtar lufthavnoperatøransvaret på Andøya (juli 2022)

Inntil videre er det fortsatt Forsvaret som eier Andøya lufthavn. Som en del av den inngåtte driftsavtalen vil Avinor kjøpe tjenester fra Luftforsvaret i en overgangsperiode.

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen – og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

Flere relaterte nyheter finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(billede: seafoodfestival.dk)

Danmarks nye restaurantfestival: Seafood Festival er en hyldest til fisk og skaldyr

Vulkanflyvning over Island  (Foto: Icelandair)

Kuldereiser har kommet for å bli – Norge og Island på topp

Prince Gallery Tokyo Kioicho i Tokyo (Fotokilde: JNTO)

Stjerneregn fra Forbes Travel Guide i Japan

TUI har gått inn som hovedsponsor for maratonen på Mallorca fra og med 2024 og inntil 2026. Synes du 42 km blir litt for langt, kan du velge å løpe halvmaraton eller 9 km i stedet (Foto: TUI)

Løp maraton på et av sommerens mest populære reisemål

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana