logo-white

Tema-år i Göteborg 2019: Setter fokus på kunnskap og opplysning

Göteborg feirer 400-år i 2021 og i forkant av jubileet varmer byen opp med et eget tema-år. I 2019 setter den svenske storbyen ekstra fokus på utdanning, forskning og kunnskapssatsning. Den Internasjonale Vitenskapsfestivalen i april og Verdensrom-uken i september er to av de største hendelsene i tema-året.

Allerede nå i begynnelsen av april er det klart for den Internasjonale Vitenskapsfestivalen i Göteborg. Den årlige tverrvitenskapelige festivalen er en naturlig del av tema-året, og i år er overskriften “Den svimlende tanken”.

Hvert år besøker 60 000 mennesker den populærvitenskapelige festivalen som presenterer vitenskap på kreative og uventede måter. I år innvies festivalen den 2. april med blant annet populære Cedric Villani, kjent som matematikkens Lady Gaga.

På åpningsdagen vil også den britiske mediekanalen BBC være på plass for å arrangere en paneldebatt. Bandet d`Arc vil stå forden musikalske underholdningen. I løpet av de påfølgende ukene festivalen går av stabelen vil det bli holdt spennende workshops, kurs, foredrag og mye mer. Programmet er åpent og gratis for alle.

Verdensrom-uken

I 2019 er det 50 år siden månelandingen, og mellom 14.— 22. september blir dette feiret litt ekstra under Rymdveckan (Verdensrom-uken) i Göteborg.

Her vendes blikket både bakover og framover, fra historien til framtiden, ut i rommet og tilbake mot jorden. Det vil bli et bredt program om rommets betydning for innovasjon, inspirasjon, vitenskap, industri, forskning, kultur, miljø og kunst.

Andre store arrangementer i Göteborg i 2019:

  • The Hub: Universeums nye utstilling åpnet i februar 2019, og er deres første store kunnskapssatsning innen digital teknikk og innovasjonskraft. Her finnes det et moderne og interaktivt miljø fylt med opplevelser innenfor sensorteknikk, IoT, VR og Al.
  • European Choir Games: Den 03.—10. august fylles Göteborg av tusentalls av korsangere når en av Europas største korfestivaler kommer til Göteborg. Korene vil konkurrere mot hverandre, og synge og underholde over hele byen.
  • Bokmessen: Messen er nordens største møteplass for bok- og biblioteksbransjen, og går av stabelen 26.—29. september. I løpet av de fire dagene festivalen arrangeres har bokmessen rundt 100.000 besøkende. I år er tema-landet Sør-Korea.
  • Nobel Week Dialogue: En gratis heldag i Nobels fotspor. Nobelprisvinnere og verdensledende forskere og eksperter samles i Göteborg på arrangementet som er en del av Nobelukens program.

Flere relaterte saker finner du HERLes også: Dette skjer i Sverige på nyåretLes mer om hva som skjer i Gøteborg HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords