logo-white

Spar penger — ta ferien i mai!

Har du mulighet til å ta sommerferien i mai? Det lønner seg. Du kan faktisk spare 1000-vis av kroner på nøyaktig samme pakkereise med fly og hotell om du velger å feriere utenfor den travleste tiden i juli. Reiseportalen Restplass.no har sammenlignet priser på de populære reisemålene Mallorca, Rhodos, Kreta og Gran Canaria.

Gran Canaria utenfor høysesongen (bildekilde: shutterstock)

– Reiser er ferskvare, sier Ruth Elin Simonsen, senioranalytiker i restplass.no.

Det betyr at tilbudene som er tilgjengelig i dag ikke nødvendigvis er der i morgen. Prisene endres etter etterspørsel, de populære hotellene blir tidlig utsolgt og de mest populære flyavgangene blir fort dyre. De fleste planlegger å ta ferien i juli så for avreiser i denne perioden er det allerede daglig endring i både prisnivå og utvalg.

Ruth Elin Simonsen (reisegiganten.no)

– Det er ikke bare selve reisen som er billigere i mai enn i juli, prisnivået på mat, drikke og andre fornøyelser på reisemålene i Syden er som regel også også lavere. Det gir positivt utslag på det totale feriebudsjettet, legger Simonsen til.

I år (2018) er det i tillegg mange røde dager i mai, så er man lur og planlegger godt kan man få en hel uke ferie uten å ta ut mange fridager.

Restplass.no har sammenlignet prisen på nøyaktig samme type pakkereise med fly og 4-stjerners hotel en uke i mai mot en uke i juli hos et utvalg av turoperatører. Utfallet er det samme hos alle, det er mye å spare om du kan ta ferien utenfor høysesongen.

Under er noen priseksempler fra dagens søk på restplass.no. 

Mallorca: Spar 5850 kroner per person ved å reise 12. mai i stedet for 14. juli. Reisen er med turoperatøren Apollo til hotel Prinsotel Alba og innkvartering i en 2-roms leilighet. Avreise 12. mai koster 4648,- per person og avreise 14. juli koster 10498,- per person.

Gran Canaria: Spar 4209 kroner per person ved å reise 3. mai i stedet for 20. juli. Reisen er med turoperatøren Solfaktor til hotellet Bluebay Beach Club med innkvartering i leilighet med plass til 1-4 personer. Avreise 3. mai koster 3461,- per person, og avreise 20. juli koster 7670,- per person.

Kreta: Spar 5145 kroner per person ved å reise 3. mai i stedet for 21. juli. Reisen er med turoperatøren Ving til hotellet Alexandra Beach Club innkvartering i en 2-roms leilighet. Avreise 3. mai koster 4250,- per person, og avreise 21. juli koster 9348,- per person.

Rhodos: Spar 4700 kroner per person ved å reise 18. mai i stedet for 20. juli. Reisen er med turoperatøren TUI til hotellet Blue Star Sun Beach Resort med innkvartering i en 1-roms leilighet med plass til to personer. Avreise 18. mai koster 4648,- per person, og avreise 20. juli koster 9348,- per person.

Kilder: Restplass.no. Priser er hentet fra 31. januar 2018.  Skrevet av: Andrine Davidsen

Rhodos utenfor høysesong (bildekilde: shutterstock)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Jamaica Tourist Board)

Fem mindre kjente opplevelser langs Jamaicas sørkyst

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn