logo-white

Vintersport i Tyskland

Vintersportstilhengere — aktive, så vel som de som følger verdenselitens øvelser – finner mye spennende i Tyskland. Her kommer de største begivenhetene i januar måned:

Vierschanzentournee

Ved denne begivenheten arrangeres det fire verdenscup-er i skihopp, og det er blitt gjort i Tyskland og Østerrike siden 1953. Tournéen regnes som en av verdens mest prestisjetunge skihopp-konkurranser etter OL og FIS verdenscup Nordic. Det første nyttårs-hopprennet i 1953 ble vunnet av nordmannen Asgeir Dølplads.

Denne gang gikk de to tyske rennene av stabelen i Oberstorf 29. og 30. desember og i Garmisch-Partenkirchen 31/12 og 1/1 2018.

Verdenscup i Oberhof

Fra 2. til 7. januar arrangeres det verdenscup i skiskyting i Oberhof. Du får sjansen til å bli vist rundt bak scenen også, det tar 30 minutter og forutsetter at du har en vanlig inngangsbillett.

Hvis du heller vil være utøver, får du lære å håndtere våpenet med hvilepuls, før du begynner å skyte under belastning. I tillegg lærer du mye om idretten — historien og hvilke krav som stilles til utøverne.

Storslede-konkurranse i Garmisch-Partenkirchen

6. januar kan du være med på et enestående, tradisjonsrikt, bayersk arrangement. Flere lag, med fire deltakere på hvert, suser nedover de 1,2 kilometer lange bakkene i opptil100 km/t. Storsledene som brukes måler fra to til tre meter, de kalles “Hornsleder”. Dette fordi de minner om geitehorn. Opprinnelig ble de brukt til å transportere tre eller høy, og mange som brukes i konkurransen er originale og over 60 år gamle.

Verdenscup i langrenn i Dresden

Et spektakulært vinterarrangement går av stabelen 13. og 14. januar midt imot Dresdens vakre silhuett.

Dette blir første gang verdens beste langrennsløpere sprinter langs Elben for å samle verdenscup-poeng. Start og mål går på en naturlig frilufts-scene med fantastisk overblikk for 3000 tilskuere. Selve konkurransen finner sted på en 1,4 km lang strekning, og en god del av denne er gratis tilgjengelig.

Lørdag 13/1 står det klassisk sprint på programmet.

Søndag 14/1 er det lagsprint for kvinner og menn.

Begge dagene kjemper også skating-atleter om verdenscup-poeng.

Ski-VM i Garmisch

27. og 28. januar konkurrerer herrene i Garmisch-Partenkirchen. Den 27. er det utfor det dreier seg om — dagen etter står storslalåm på programmet.

Har du lyst til å være med på moroa, så se HER

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords

(Foto: VisitTampaBay/ Rob Harris)

Gratis i Tampa Bay

(Foto: Ministry of Heritage and Tourism Sultanate of Oman)

St. Regis åpner hotell i Muscat

(fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Lær mer om lokal keramikk på Mallorca

Se utover store deler av Norge fra Gaustatoppen på 17. mai! (Foto: Guro Skaara)

Anbefalte turer for fridager og nasjonaldagen