logo-white

Nesten 2.9 millioner fløy med SAS i juni

Totalt 2.862.000 passasjerer fløy med SAS sine rute og charterfly i juni 2017. Det er 4.3 prosent flere enn samme måned året før. Kabinfaktoren sank med 0.2 p.p. til 82.2 prosent , mens økningen i trafikk (RPK) var på 7.5 prosent og kapasitet (ASK) på 7.8 prosent.

Nesten 2.7 millioner med ruteflyene

SAS fraktet totalt 2.669.000 passasjerer på sine egne ruter i juni.Det er 3.4 prosent flere enn samme måned ifjor. Kabinfaktoren sank med 0.7 p.p. til 80.8 prosent. Målt i RPK var trafikkøkningen på 6.2 prosent, mens antall tilbudte seter var 7.1 prosent høyere enn i juni 2016.

De europeiske og intraskandinaviske rutene fikk en trafikkvekst på 7.6 prosent målt i RPK, innenriksrutene økte med 7.4 prosent, mens veksten i den interkontinantale trafikken var på 4.2 prosent – målt i RPK (betalte setekilometer) .

SAS fraktet 192.000 passasjerer med sine charterfly i juni. Det var 17.7 prosent flere enn samme måned ifjor og kabinfaktoren økte med 3.3 p.p. til 93.9 prosent.

Den nominelle yielden og PASK var tre og to prosent høyere i juni 2017 sammenlignet med samme måned året før, skriver SAS i en melding fredag formiddag.

Les flere nyheter om SAS HER 

Les også: 7.7 millioner fløy med easyJet - Wizz Air fortsatte økningen i juni — Ryanair fraktet nesten 12 millioner - Norwegian passerte tre millioner i juni 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Jamaica Tourist Board)

Fem mindre kjente opplevelser langs Jamaicas sørkyst

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn