logo-white

Widerøe blir "launch customer" for Embraer E-Jet E2

Hos Widerøes Flyveselskap er de svært stolte av å bli valgt ut til å bli  “launch customer” eller første operatør i verden som tar denne nye flytypen i bruk. I desember 2016 signerte det norske flyselskapet  kontrakt med Embraer om levering av tre E190-E2 fly, med opsjon på levering av ytterligere 12 fly. Det er en solid tillitserklæring fra  Embraer at de ønsker at Widerøe skal bli det første flyselskapet i verden som flyr med  E-Jet E2 serien. Dette er nok en milepæl i Widerøes historie. Det første flyet skal leveres allerede første halvdel av 2018.

Stein Nilsen (wf.no)

– Embraer har ved flere anledninger besøkt Widerøe, både ved hovedkontoret i Bodø og på flere av Widerøes baser rundt om i Norge. I mine samtaler med John Slattery, som leder Embraer, har det kommet frem mange positive tilbakemeldinger om Widerøe. Han har selv besøkt Widerøe i Bodø, snakket med en rekke medarbeidere og sett på vår tekniske og operative kapasitet. Jeg har oppfattet et sterkt ønske fra ledelsen i Embraer for at Widerøe skal ta hånd om de første versjonene av en flytype som er meget viktig for Embraer, sier Stein Nilsen som er administrerende direktør i Widerøe.

– At en av verdens største flyfabrikanter ber Widerøe om å være “Launch Customer” er en honnør til Widerøe og alle de kompetente medarbeidere vi har i hele organisasjonen, avslutter Nilsen.

– Vi undervurderer ikke utfordringen, men jeg er samtidig veldig stolt av alle i Widerøe som har bidratt til en slik tillitserklæring fra en av verdens største flyprodusenter.

Les også: Widerøe flyr inn i jetalderen med Embraer E 190-2

Arbeidet med implementering er allerede godt i gang og vi har et svært godt samarbeid med Embraer om gjennomføringen av prosjektet, sier Andreas Aks, som er assisterende driftsdirektør i Widerøe og prosjektleder for implementeringen av den nye flytypen.

Ved å være første flyselskap ute med neste generasjons miljøvennlige regionale fly håper Widerøe å ta sin del av utfordringen luftfarten har for å bidra til en bærekraftig fremtid. Investeringen i den mest moderne teknologien som finnes på markedet vil gi selskapet forsterket konkurransekraft og gir samtidig betydelig lavere utslipp enn dagens fly i samme kategori. Gjennom investeringen i nye fly tar Widerøe et større ansvar i klimautfordringen og skaper forutsetninger for fortsatt vekst og lønnsomhet i selskapet.

Anskaffelsen av Regional Jet gir Widerøe mulighet til å forsterke lønnsomheten, videreutvikle dagens ruter og satse på nye områder. Ved å innfase en ny flytype i flåten vil Widerøe også øke sin attraktivitet som underleverandør til andre flyselskap som leier inn mindre fly på enkelte strekninger.

Embraer er en Brasiliansk flyprodusent som har produsert E-Jet siden 2004. Embraer utvikler nå arvtageren til E-jet familien, E2. Denne kommer med moderne motor- og materialteknologi som muliggjør betydelig lavere drivstofforbruk og mer kosteffektivt vedlikehold enn sin forgjenger.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Kim Kallåk-Ertsås blir ny hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord fra 1. juni (Fototkilder: Clarion/Strawberry)

Lokal hotelier hentes til Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord

(fotokilde: africa tours / pexels)

Book en drømmeferie til Namibia: En eksotisk rejsedestination, du sent vil glemme

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge

– Lefkas er en av Hellas mest uberørte øyer. Til tross for at øya er lett tilgjengelig med bilferje fra fastlandet, er det ennå ikke så mange turister som har oppdaget denne perlen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen (Foto: TUI)

To nye greske perler tilgjengelige med TUI

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian-konsernet fraktet 2,2 millioner passasjerer i april