logo-white

Verdenskjent pilot førte helikopteret som styrtet i Bergen

Det var den verdenskjente britiske piloten Quentin Smith som førte helikopteret som styrtet i Byfjorden utenfor Bergen onsdag kveld, melder Bergensavisen.

En person ble kritisk skadet, men to andre – deriblant piloten Quentin Smith, slapp fra det med mindre skader da et helikopter styrtet i fjorden utenfor Bergen onsdag.

Helikopteret, som var av typen Eurocopter AS350 Ecureuil, skulle lande på den rundt 60 meter lange luksusyachten “Bacarella” da det plutselig styrtet og havnet i vannet.

Årsaken til ulykken er ikke offisielt bekreftet av Havarikommmisjonen. Så langt er det bekreftet at en presenning/trekk som dekket en bensintank ombord i yachten traff rotoren like før landing. Mye tyder på at dette kan være medvirkende eller en direkte årsak til at helikopteret styrtet, går det frem av en pressemelding fra Bergenspolitiet.

Den 52 år gamle piloten Quentin Smith også kalt “Captain Q” har en “Guinnessrekord” og flere VM-titler i “Helicopter Aerobatics”. Han var også også første mann til som fløy helikopter til både Nordpolen og Sydpolen.

Hjemme i England eier Quentin Smith helikopterselskapet HQ Aviation Ltd som også sto som eier av den maskinen som styrtet i Bergen. Selskapet har en flåte på 31 maskiner av typene Robinson R22, R44 og R66, Eurocopter EC120, AS350 og EC130, samt Hughes 500.

kilder: bergensavisen, dagbladet, tv2.no, flightradar24

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords