logo-white

Nedgang i norsk innenriks flytrafikk

Norsk innenriks flytrafikk falt med nesten fire prosent, mens utenlandstrafikken økte med 1.4 prosent i juli 2016. Mens utenlandstrafikken fortsatte veksten, preges totaltallene av nedgang i innenlandstrafikken. Unntaket er de største lufthavnene i Nord-Norge, med Tromsø i spissen, som har en markant økning i trafikktallene i juli, både på utland og innland.

Jasper Spruit (©otoerres)
Jasper Spruit (©otoerres)

Sammenliknet med fjoråret, gikk antall reisende på Avinors lufthavner i juli ned med 3,8 prosent på innland, mens utlandstrafikken økte med 1,4 prosent. Totalt reiste 4 662 316 passasjerer over Avinors lufthavner i juli. Dette er en tilbakegang på 1,4 prosent sammenlignet med fjoråret.

Ny passasjerrekord utenlands i juli

Nær 2,5 millioner passasjerer reiste mellom Avinors lufthavner og utlandet i juli. Dette er en vekst på 1,4 prosent fra 2015, og rekord i antall utenlandspassasjerer på Avinors lufthavner for en måned.

– Det er store forskjeller mellom de forskjellige utenlandsmarkedene. Tyrkia har hatt en nedgang på hele 38 prosent fra fjoråret. Passasjerene har i større grad valgt tradisjonelle reisemål som Spania og Hellas, som har hatt en økning på henholdsvis 18 og 10 prosent fra juli i fjor. Kroatia har også hatt sterk vekst med 18 prosent, og passerte i juli Tyrkia i antall passasjerer, forklarer direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Reduksjon på innland, men fortsatt vekst i nord

Passasjertallet innenlands sank i juli med 3,9 prosent sammenlignet med fjoråret, men det fortsatt er vekst på de største lufthavnene i nord.

Av de ti største lufthavnene var det bare Tromsø (+5,7%), Bodø (+1,9%) og Oslo (+1,0 %) som hadde vekst totalt. På Stavanger lufthavn Sola falt antall passasjerer i juli med 11,2 %. I Bergen og Trondheim er trafikken redusert med henholdsvis 1,5% og 1%.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge

– Lefkas er en av Hellas mest uberørte øyer. Til tross for at øya er lett tilgjengelig med bilferje fra fastlandet, er det ennå ikke så mange turister som har oppdaget denne perlen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen (Foto: TUI)

To nye greske perler tilgjengelige med TUI

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian-konsernet fraktet 2,2 millioner passasjerer i april

(Ill. foto: ©otoerres)

Sammenbrudd i Avinor-forhandlingene

(Foto: Radisson Hotel Group)

Nye Radisson Blu Scandinavia Hotel, København