logo-white

– Bylogistikk må bli en viktig del av NTP”

– Bylogistikk er underkommunisert i Nasjonal Transportplan og fortjener en større plass som følge av den sterke byveksten. Det mener transportoperatøren DB Schenker, som peker på følgende punkter:

– Bedre forhold for varelevering, lastestopp og distribusjon av varer er nødvendig for at byene skal bli de møteplassene samfunnet ønsker.

– Tungbilfelt må etableres inn mot viktige vareleveringsplasser, slik at godsbilene raskt kan levere og returnere til sine lagre og terminaler. Byarealer må frigjøres til varestopp på en helt annen måte enn i dag.

– Det må i den forbindelse innføres en tydeligere skilting og markering av slike lasteplasser samt sikres en god overvåking for å hindre at de blir brukt til personbilparkering.

– Hittil har planarbeid sviktet godstransporten til fordel for elbiler. Dersom vi skal få ned utslippene fra godstransporten må fremføringen skje uhindret. I tillegg må selvfølgelig bransjen bidra med de mest miljøvennlige kjøretøyer.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Se utover store deler av Norge fra Gaustatoppen på 17. mai! (Foto: Guro Skaara)

Anbefalte turer for fridager og nasjonaldagen

Øyas minste bodega: Agustín Cabrera León lager prisvinnende røde- og hvite viner. Det er hardt arbeid, men veldig gøy! sier han (Foto: Canary Islands Tourism)

Vinruter skal bli Kanariøyenes nye turistattraksjon

(Bildkälla: FREEDOMtravel)

Stort intresse för cityguider – dessa läses mest på FREEDOMtravel

(Foto: Qatar Airways Cargo)

Qatar Airways Cargo hever standarden for dyretransporter

Plakat fra 1970-tallet (foto: hennig-olsen.no)

Hennig-Olsen Is feirer 100 år med kremen av iskrem