logo-white

Norwegian tapte en kvart milliard på “Brexit”

Flyselskapet Norwegian slapp ikke unna børsraset etter “brexit-avstemningen” på torsdag. Fredag falt aksjekursen med 9.09 prosent, noe som ifølge Finansavisen betyr et papirtap å 247 millioner kroner for Norwegian-gründer Bjørn Kjos.

Årsaken er – ifølge Finansavisen, at dollaren styrket seg mot kronen og andre valutaer i kjølvannet av den britiske EU-avstemningen. Som en følge av dette ble Norwegians valutalån på 15 milliarder kroner klart dyrere. Selskapet hadde ikke valutasikret seg i forkant av “brexit”.

— Dersom kronen ikke korrigerer inn igjen kan inntjeningsestimatene for 2016 og 2017 falle med fem til to kroner per aksje, sier Norwegian-analytiker Magnus Berg i Artic Securities til Finansavisen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Emirates Airline)

Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Kim Kallåk-Ertsås blir ny hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord fra 1. juni (Fototkilder: Clarion/Strawberry)

Lokal hotelier hentes til Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord

(fotokilde: africa tours / pexels)

Book en drømmeferie til Namibia: En eksotisk rejsedestination, du sent vil glemme

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge

– Lefkas er en av Hellas mest uberørte øyer. Til tross for at øya er lett tilgjengelig med bilferje fra fastlandet, er det ennå ikke så mange turister som har oppdaget denne perlen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen (Foto: TUI)

To nye greske perler tilgjengelige med TUI