logo-white

Flyskatt gjeninnføres i Norge

Flyseteavgiften gjør “comeback” i Norge. Fra den 1. april 2016 blir det en avgift for flyreiser på 80 kroner per sete. Denne vil gi statskassen rundt én milliard kroner årlig.

Den forrige flyseteavgiften på 256 kroner var en av årsakene til at Braathens fikk problemer rundt tusenårskiftet. Selskapet ble solgt til SAS i 2001 (arkivbilde: otoerres)

Den såkalte “flyseteavgiften” gjør comeback etter nesten 15 år.  Fra den 1. april 2016 innføres det en avgift på 80 kroner per sete. Det ble klart da Regjeringen sammen med støttepartiene Venstre og Kr.F presenterte sin nylig fremforhandlede budsjettavtale mandag kveld.

Den forrige “flyseteavgiften” var på 256 kroner og ble innført på 90-tallet. Den etterhvert upopulære avgiften ble fjernet av Kjell Magne Bondeviks andre regjering i 2001. Dette og forbudet mot bonusopptjening på innenlandske flyreiser i Norge året etter, var med på å danne grunnlaget for Norwegians satsing i det norske markedet høsten 2002.

Det daværende regjeringspartiet SV ønsket å gjeninnføre avgiften i 2010, men møtte den gang sterk motstand fra dagens regjeringspartier Høyre og Fr.P, som kalte det nok et “typisk SV-forslag”.

Les mer HER (ekstern lenke)

kilder: tv2, nrk, rb-nett

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Øyas minste bodega: Agustín Cabrera León lager prisvinnende røde- og hvite viner. Det er hardt arbeid, men veldig gøy! sier han (Foto: Canary Islands Tourism)

Vinruter skal bli Kanariøyenes nye turistattraksjon

(Bildkälla: FREEDOMtravel)

Stort intresse för cityguider – dessa läses mest på FREEDOMtravel

(Foto: Qatar Airways Cargo)

Qatar Airways Cargo hever standarden for dyretransporter

Plakat fra 1970-tallet (foto: hennig-olsen.no)

Hennig-Olsen Is feirer 100 år med kremen av iskrem

(Fotokilde: AVIAREPS)

AVIAREPS feirer 30-årsjubileum