logo-white

Naturskjønne vandreruter i det sentrale Irland

Det sentrale Irland, også kjent som Ireland’s Hidden Heartlands, er et mekka for alle som liker å gå tur. Her er det mange turveier og stier gjennom idylliske landskap.

Den historiske vandreruten Beara Breifne Way er med sine 500 kilometer den lengste i hele Irland (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Du kan for eksempel gå langs den historiske Beara Breifne Way, som med sine 500 km er Irlands lengste turvei. Ruten følger den legendariske 14-dagersmarsjen som ble utført av høvdingen Dónal Cam O’Sullivan Beare og hans tusenvis av støttespillere i 1603. Ruten er delt inn i 12 deler.

Du kan også gå eller sykle langs den historiske jernbanetraseen Old Rail Trail Greenway, som strekker seg 42 km fra Athlone til Mullingar – forbi renoverte stasjonsbygninger og under steinbroer. Underveis kan du oppleve både natur og kultur.

Syklister på den 42 kilometer lange Old Rail Trail Greenway (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Hvis du elsker geologi, bør du ikke gå glipp av et besøk til Cavan Burren, som er en del av Cuilcagh Lakelands Global Geopark. Her kan du gå på guidede turer og lære om områdets geologiske historie, som kan spores mer enn 895 millioner år tilbake

Les mer om vandrerutene i Irland`s Hidden Heartland HER (ekstern lenke)

Les mer om Irland HER – Flere reisetips og artikler om Irland finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Jamaica Tourist Board)

Fem mindre kjente opplevelser langs Jamaicas sørkyst

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn