logo-white

Airbus A380 tilbake i trafikk

Qatar Airways har satt flere av sine Airbus A380 tilbake i trafikk. Årsaken er mangel på flykapasitet da selskapets 19 Airbus A 350-maskiner måtte settes på bakken etter at det ble oppdaget overflateskader under malingen.
En Qatar Airways Airbus A380 gikk sist uke på vingene for for første gang på mer enn 18 måneder. Kapasitetsmangel førte til at flyselskapet, motvillig, måtte hente flere av sine langtidslagrede superjumboer ut av møllposen.

Qatar Airways Airbus A 380
Qatar Airways to første Airbus A 380 utenfor Airbus sitt fabrikkanlegg i Hamburg i september 2014 (Foto: Qatar Airways/Airbus)

Det er forventet at minst fem av Qatar Airways ti A380-fly vil bli tatt i bruk igjen på midlertidig basis i løpet av de kommende ukene. Dette for å øke flåtekapasiteten på viktige vinterruter, inkludert London Heathrow (LHR) og Paris (CDG), fra 15. desember 2021.

Qatar Airways har for øyeblikket sterkt redusert flåtekapasitet etter at 19 Airbus A350-måtte settes på bakken etter pålegg fra QCAA – Qatar Civil Aviation Authority. Årsaken var økt overflateskade under malingen på flyene.

Flyselskapet satte nylig flere av sine Airbus A330 tilbake i trafikk etter en fortsatt økning i etterspørselen på grunn av lettelser i reiserestriksjonene og den kommende vinterferieperioden. Der forventer selskapet å se en etterspørsel på nivå med før Covid 19-pandemien.

Konsernsjef for Qatar Airways, Akbar Al Baker, sier:

– Den nylige bakkesettelsen av 19 Qatar Airways A350-fly har ikke gitt oss noe annet alternativ enn å midlertidig bringe noen av våre A380-fly tilbake på viktige vinterruter.

Groundingen skyldes et pågående problem knyttet til nedbrytningen av flyets overflate under malingen, noe som foreløpig er en uløst sak mellom Qatar Airways og produsenten, der årsaken enda ikke er oppklart.

– Denne vanskelige avgjørelsen gjenspeiler alvoret i A350-problemet og er ment å være en interimløsning for å hjelpe oss å møte våre kommersielle behov. Det betyr derimot ikke en permanent gjeninnføring av A380-flåten vår, som ble satt på bakken til fordel for mer drivstoff-effektive, to-motors fly ved starten av COVID-19-pandemien.

Les også: Qatar Airways har fått sin første A380 (september 2014)

Flere nyheter og artikler om Qatar Airways finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Stena Line)

Strawberry overtager driften af Stena Line`s The Reef-hotel i Frederikshavn

(Bilde: SAS – Scandinavian Airline)

SAS blir med i SkyTeam

Cadiz ligger ved Atlanterhavet - sydvest i Andalusia, rundt 120 kilometer syd for regionhovedstaden Sevilla. Nærmeste flyplass ligger i Jerez, 40 kilometer lengre nord (Fotokilde: Ticket)

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene

Kvitnes Gård ligger i Vesterålen   (Foto: Eivind H. Natvig/Institute)

Har millioner – leter etter reiselivets beste nyskapingsprosjekter

(Foto: Apollo Sports/Surfakademin)

Apollo Sports inngår samarbeid med Surfakademin