logo-white

Nytt stort destinasjonsselskap etableres på Vestlandet

– Styringsgruppa for «Samordningsprosjektet for Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, Destinasjon Geirangerfjord-Trollstigen og Reisemål Stryn & Nordfjord» har no avslutta sitt arbeid og anbefaler å fusjonere dei 3 eksisterande destinasjonsselskapa, seier leiar i styringsgruppa Arne Aambakk.

Reint teknisk blir det foreslått ein fusjon mellom DGT og RSN som er AS i dag, og simultant med denne prosessen skyt DÅS inn sine netto eigedelar i det nye selskapet. Eigardelene i det nye selskapet fordeler seg etter bokført eigenkapital i dei tre selskapa.

Styringsgruppa for samordningsprosjektet foreslår at ny dagleg leiar for det nye fusjonerte selskapet blir Geir Steinar Vik, som er dagleg leiar i det største selskapet i dag, Destinasjon Ålesund & Sunnmøre. Vidare vil styringsgruppa anbefale at ein ved val av det første styret i det nye selskapet vel styreleiar frå Reisemål Stryn & Nordfjord, det nest største selskapet i fusjonen, og at styrerepresentasjon elles vert fordelt likt mellom dei tre destinasjonane.

Ålesund vert vertskommune for det nye fusjonerte selskapet, med satelittkontor både i DGT og i RSN.

– Vi er opptekne av å skape eit godt samarbeidsklima og vise kontinuitet med å oppretthalde viktige satelittar i eit geografisk stort område. Det nye selskapet blir blant dei største på Vestlandet, og vi ønskjer å markere oss som ein reiselivsmotor i Fjord Norge-familien», seier Aambakk.

Styringsgruppa har valt ein modell som skal styrkje marknadsføring- og sal av destinasjonen, og ein skal utvikle konsept som også skal få fram produktvariasjonane i destinasjonen; produkt basert på kyst og kystlandskap, fjord, fjell og bre og bykonsept. Dette vil få fram det unike i kvar kommune, og gje betre synlegheit for bedrifter i ulike deler av regionen.

Det blir sett ned ei gruppe med representantar frå dei tre destinasjonsselskapa som snarast skal kome fram med forslag til namn på det nye selskapet.

– Innstillinga frå styringsgruppa går no til handsaming i styra for dei enkelte destinasjonane, som så vil kalle inn til ekstraordinær generalforsamling for endelig handsaming. Vårt mål er at eit nytt fusjonert selskap er i drift frå 1.3.2015», avsluttar Aambakk.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian starter “nissefly” fra London og München

(Foto: Jamaica Tourist Board)

Fem mindre kjente opplevelser langs Jamaicas sørkyst

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia