logo-white

Rickard Gustafson styreleder i IATA

SAS-sjef Rickard Gustafson blir i 2022 styreleder for luftfartens internasjonale bransjeorganisasjon IATA. Det er første gang en SAS-sjef blir styreleder i organisasjonen som samler 290 flyselskaper globalt.

Rickard Gustafson - SAS - IATA -2022
Rickard Gustafson blir IATA-styreleder i 2022. Han vil overta etter Robin Hayes fra JetBlue AirWays, som i sin tid etterfulgte Carsten Spohr fra Lufthansa (Foto: SAS-Scandinavian Airline)

– Det er en ærefull og svært viktig oppgave i den vanskeligste tiden noensinne for luftfarten. Jeg ser frem til å fortsette IATAs arbeid for å ta luftfarten gjennom covid-19-pandemien med felles innsats. Samtidig vil jeg jobbe for å fremskynde endringen mot en mer bærekraftig reise. Det er en eksistensiell sak at flyindustrien globalt arbeider for klimanøytralitet, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS.

Om ett år tar Rickard Gustafson over formannskapet fra den nå påtroppende styrelederen Robin Hayes, administrerende direktør i JetBlue Airways, som i disse dager tar over etter IATAs avtroppende styreleder Carsten Spohr, administrerende direktør og styreleder i Lufthansa Group.

Dette er første gang en administrerende direktør i SAS blir valgt til styreleder i IATA.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Ill. foto: ©otoerres)

Sammenbrudd i Avinor-forhandlingene

(Foto: Radisson Hotel Group)

Nye Radisson Blu Scandinavia Hotel, København

(Fotokilder: VIVA Cruises/USN)

VIVA presenterer eksklusivt vintercruise langs den pittoreske Seinen

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian starter “nissefly” fra London og München

(Foto: Jamaica Tourist Board)

Fem mindre kjente opplevelser langs Jamaicas sørkyst