logo-white

2020: Forretningsreiser blir grønnere

BCD Travel ser nærmere på utfordringer innen bærekraft på forretningsreiser og deler tips på hvordan disse kan løses.

Hyperloop - BCD Travel - 2019
Hyperloop kan bli fremtidens reiseløsning på kortere strekninger (illustrasjon: bcd travel)

Forretningsreisende stiller stadig høyere krav til bærekraft når de skal ut og reise. Et naturlig ønske som BCD Travel jobber for å imøtekomme. Ny teknologi utvikles som gjør det enklere å reise grønnere og klimanøytralt.

BCD har gått gjennom reisetrender for 2020 og i tiden fremover i en ny online rapport; How to Travel Beyond 2020.

Undersøkelser viser at hver dollar som brukes på forretningsreiser fører til US$12.50 i inntekter, og at det er 50% større sjanse for at potensielle kunder signerer en avtale etter et møte ansikt-til-ansikt.

– Vi reiser mer enn noen gang. Antall internasjonale flyreiser økte til 1,4 milliarder i 2018 — to år raskere enn man forutså, og verdensøkonomien vokser fortsatt, sier Mike Janssen, Global Chief Operating Officer og Chief Commercial Officer i BCD.

Mike Janssen - BCD Travel - 2019
Mike Janssen (foto: bcd travel)

– Vår rolle i samarbeid med våre kunder, er å hjelpe dem med å nå sine mål, samtidig som å gi dem verktøy og informasjon som trengs for å reise så miljøvennlig som mulig.”

Det er løsninger på vei

Heldigvis har transport- og reiseindustrien tatt denne utfordringen på alvor og jobber med å utvikle løsninger på bærekrafts-puslespillet. Noen løsninger kan til og med være klare allerede neste år, forutser Miriam Moscovici, Senior Director innen Research & Innovation hos BCD.

– Mennesker har klart å redusere ekstrem fattigdom med 50% i løpet av de siste 20 årene. 80% av verdens befolkning har tilgang til elektrisitet, sier hun.

Miriam Moscovici (bildekilde: bcd travel)

– Hvis vi mennesker kan klare dette, bare forestill deg hva vi kan gjøre for en verden som både vil reise og samtidig ta vare på miljøet. Løsningen for bærekraftig mobilitet og rask transport, kan være rett rundt hjørnet.”

Commercial & Operational Director hos BCD Travel Norway, Bernt Roger Eliassen, sier:

– Våre norske kunder prioriterer i økende grad bærekraft, og vi samarbeider tett med dem for å møte deres høye krav og forventninger for å reise mer klimanøytralt. De ser helt klart frem til de trender innen bærekraft og mobilitet som vi kommer til å se i nær fremtid.”

Bernt Roger Eliassen (Bildekilde: BCD Travel)

Noen av de teknologiske løsningene som utvikles er:

1. Hyperloop

I teorien vil Hyperloop gjøre det mulig å reise mellom byer i aluminiums-pods som glir gjennom lav-friksjons rør i over 1 000 km/t. Denne null-utslippsløsningen er et realistisk alternativ til luftfart over kortere distanser.

Den kan også lett integreres til en enklere dør-til-dør reise for lengre reiser. Høyhastighets-tester er planlagt allerede i 2020, og den første reisen kan finne sted ved slutten av 2023.

2. Elektrisk luftfart

Mange flyprodusenter jobber allerede med å utvikle elektriske fly. Til å begynne med, vil ikke disse helelektriske flyene dekke særlig større distanser enn en vanlig bil. På avstander lengre enn 800 km vil de være avhengig av en kombinasjon av elektrisitet og konvensjonelt drivstoff. Disse flyene vil uansett redusere CO2-utslipp kraftig.

Delvis- eller helelektriske fly testes allerede og kan være operative innen 2022. I Norge tror Avinor at innenriksflyginger skal være elektrifisert innen 2040.

Hva kan bedrifter og reisende gjøre allerede nå? Noen tips:

Samtidig som reise- og transportindustrien fokuserer på neste generasjons teknologi, kan bedrifter og reisende selv ta grep for å redusere klimautslippene på sine forretningsreiser. BCD sine eksperter innen bærekraft kan tilby noen gode råd:

  • Gå igjennom selskapets bærekraftsarbeid via Sustainability in Travel Self-Assessment Tool, som er utarbeidet av Global Business Travel Association og BCD. Dette verktøyet gjør det mulig å måle 10 områder om bærekraft innen reiseprogram. Her kan man finne styrker og svakheter i programmet, og verktøyet vil gi deg anbefalinger på områder som kan forbedres.
  • Vurder om det er nødvendig å møtes ansikt-til-ansikt, eller om det finnes andre reisealternativer enn fly og som har lavere CO2 utslipp. Interne møter som ikke bidrar til økt salg eller bedre bunnlinje, enklere kan erstattes med virtuelle møter.
  • Dersom flyreise er uunngåelig, kan du vurdere å kompensere forretningsreisen ved å beregne kostnadene for CO2-utslippene dine og donere den til bærekraftige energiprosjekter.
  • Involver og engasjer forretningsreisende og gjør dem oppmerksomme på verktøy som TripSource for å dele tips på hvordan man gjør forretningsreiser mer bærekraftige, som for eksempel å velge øko-vennlige hoteller, slå sammen flere møte på en og samme reise, leie el-biler eller reise kollektivt.
  • Hent mer inspirasjon ved å lese BCD sin seven steps for greater sustainability.

Hva annet kan man forvente i 2020

I tillegg til miljøvennlige initiativer, har BCD tatt for seg andre trender i 2020 som kommer til å påvirke forretningsreiser. Den raske utviklingen av autonome biler gir forretningsreisende bedre tid til å forberede sine møter som passasjerer i stedet for å måtte kjøre selv.

Urban luft-mobilitet som autonome flygende taxier kan helt klart ta persontransporten til et nytt nivå, og bidra til å begrense den økte trafikken i større byer.

Interessen for rom-reiser kan også føre til innovasjoner som kan redusere langdistansereiser ned til en tidel av hva vi ser i dag. Roboter som dukker opp på flyplasser og hoteller kan bidra til å bedre reiseopplevelsen. Dette er blant noen av de trendene som er løftet frem i BCD Travels fremtidsanalyse fra 2020 og fremover.

Flere relaterte saker finner du HER og HER Flere B2B-nyheter finner du HER og HER

For å lese mer, besøk BCD Travels nettside.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

1,9 millioner nordmenn skal til utlandet i sommer (Fotokilde. Fremtind)

Dyrtid: Forsikringen dekker ikke kalde reiseføtter

(AI-generert illustrasjon)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(kilde: travelmarket.dk)

Prisfald på flybilletter til oversøiske rejsemål

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker